Bruin Vet Activeren

Mensen hebben de neiging om het meeste bruine vet te hebben als baby’s, en we verliezen er veel van naarmate we ouder worden. Maar als bruin vet gezondheidsvoordelen heeft, is er dan een manier om de hoeveelheid ervan te vergroten?

“Het is algemeen bekend dat een volwassene de hoeveelheid bruin vet die ze intrinsiek hebben niet actief kan verhogen”, zegt Maeng. Maar hoewel bruin vet niet kan worden gemaakt, zijn er aanwijzingen dat het bruine vet dat we hebben kan worden geactiveerd en dat wit vet mogelijk wordt geoxideerd. Nogmaals, het onderzoek bevindt zich nog in de beginfase, maar het lijkt erop dat bepaalde omstandigheden bruin vet kunnen activeren door zijn mitochondriën te signaleren om calorieën te verbranden en warmte te produceren. Dit is wat er momenteel bekend is over hoe de volgende factoren bijdragen aan de activering van bruin vet:

Bruin vet activeren

Bruin vet activeren met voeding

Een overzicht van studies gepubliceerd in Frontiers in Physiology in 2019 onderzocht de effecten van bepaalde voedingsmiddelen op thermogenese, het opwarmingsproces dat bruin vet activeert. De review omvatte grotendeels onderzoeken op ratten, maar ontdekte dat kurkuma- en curcuminekruiden, voedsel met resveratrol (zoals wijn), groene thee en gekruid voedsel met capsaïcine de thermogenese kunnen activeren en/of vetoxidatie kunnen veroorzaken, wat het bruin worden van wit is. dik. Verder onderzoek is gerechtvaardigd om de effectiviteit van die ingrediënten op BAT bij mensen te verifiëren, vooral omdat de doseringen die nodig zijn voor sommige (d.w.z. resveratrol) om resultaten te zien, onrealistisch hoog kunnen zijn.

Bovendien bleek uit een recensie die in 2021 in Frontiers in Neuroscience werd gepubliceerd dat cafeïne BAT-thermogenese bij knaagdieren oproept, maar het effect ervan op BAT-thermogenese bij mensen blijft onduidelijk. Als gediplomeerd diëtist voelt Smith zich niet op zijn gemak bij het aanbevelen van dieetveranderingen als een trefzekere manier om bruin vet te activeren. “Het zou fenomenaal zijn als we dat konden”, zegt ze. “Maar er is meer onderzoek nodig voordat we advies kunnen geven.”

Bruin vet activeren met supplementen

Verschillende eerdere onderzoeken bij knaagdieren hebben bepaalde kruidensupplementen gevonden, waaronder kudzu-bloemolie, ginseng, quercetine (een plantenflavonoïde die in veel fruit en groenten voorkomt), propolis en oleuropeïne (een verbinding die voorkomt in groene olijven) om ofwel thermogenese te activeren of te oxideren wit vet bij knaagdieren. De resultaten zijn echter niet direct te vertalen naar mensen en er is meer onderzoek nodig. Ook worden supplementen die deze kruiden bevatten niet gereguleerd door de Amerikaanse Food and Drug Administration. Dus, als u geïnteresseerd bent om er een te geven, raadpleeg dan eerst uw arts.

Beweging

Door meer actief te bewegen creëer je niet zomaar meer bruin vet, maar het kan bestaand wit vet oxideren tot wat onderzoekers beige vet noemen. “Er is een verband tussen het niveau van fysieke activiteit dat u doet en een betere algehele verdeling van lichaamsvet, inclusief de hoeveelheid bruin vet”, zegt Maeng. “Het beheersen van uw algehele lichaamsvet door actief en regelmatig te bewegen zal uw algehele vetverdeling verbeteren. Er zijn recente studies die aantonen hoe actieve lichaamsbeweging het lichaam verandert van het opslaan van wit vet in beige vet, hoewel het niet duidelijk is of het beige vet direct metabolisch voordelig is of dat het een adaptieve reactie is, “zegt ze.

Cryotherapie

Een polaire duik nemen in een ijsbad of cryotherapiekamer kan je bruine vet activeren door thermogenese te activeren, volgens een studie gepubliceerd in de Journal of Obesity in 2018. Maar Maeng zegt dat een stevige wandeling in de winter net zo goed kan werken. “Je lichaam aanpassen aan koude temperaturen door buiten te gaan wandelen of af en toe een koude douche te nemen, kan helpen”, voegt ze eraan toe.

Medicijnen

In een kleine studie gepubliceerd in The Journal of Clinical Investigation in 2020, werd een medicijn genaamd mirabegron, meestal voorgeschreven voor blaascontrole, gegeven aan 14 gezonde vrouwen om te zien of het bruin vet zou activeren. Onderzoekers geloofden dat het een mogelijkheid was omdat het medicijn zich bindt aan een eiwit op het oppervlak van cellen waarvan wordt gedacht dat het ook BAT stimuleert. Na vier weken behandeling was het metabolisme van de vrouwen in rust bijna 6 procent hoger, hoewel hun gewicht of algehele lichaamssamenstelling – de verhouding tussen vet en spieren – niet was veranderd. De activiteit van bruin vet, gemeten met PET-scans, nam ook toe tijdens het onderzoek. De grootste veranderingen werden gevonden bij vrouwen die in het begin minder bruine vetactiviteit hadden. Gezien de extreem kleine omvang van de studie, zijn die resultaten helemaal niet overtuigend, en een andere studie vond dat hetzelfde medicijn niet effectief was.

Bovendien ontdekte de in 2019 in Autofagie gepubliceerde studie dat de synthetische schildklierhormonen thyroxine en triiodothyronine bruin vet en thermogenese bij muizen activeerden. Nogmaals, menselijke proeven zijn nodig om enig voordeel te bepalen.

Overzicht

Hoewel het vermogen om de kracht van bruin vet bij mensen te benutten voor gewichtsverlies en andere gezondheidsvoordelen veelbelovend is, hebben wetenschappers het nog niet helemaal door. De meeste onderzoeken die over dit onderwerp bestaan, zijn uitgevoerd bij dieren en verder onderzoek is nodig om vast te stellen hoe bruin vet bij mensen efficiënt kan worden geactiveerd.

Ontdek hoe je met slechts één pil per dag bruin vet kunt activeren!

Het is de eerste 100% natuurlijke afslankpil met een unieke combinatie van 8 plantaardige ingrediënten